2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Újra nekifutnának a MÁV és a Volán összevonásának

Hír TV

2018. június 12., kedd 08:26

Összevonás
Újra előkerülhet a MÁV és a Volán-társaságok összevonásának terve - írja a hvg.hu. A portál szerint a fejlesztési tárca utódja, az Innovációs és Technológiai Minisztérium tenne kísérletet arra, hogy megszüntesse a párhuzamosságokat a közösségi közlekedésben. A MÁV és a Volán összevonásának tervét már a 2010-es kormányváltás után felvetette a második Orbán-kormány, legutóbb pedig három éve került elő: Lázár János, a Miniszterelnökség akkori vezetője azzal lengette be az elképzelést, hogy a távolsági buszközlekedést a MÁV venné át, de azt is hozzátette: nagy vita zajlik a kérdésben és döntés végül nem született.

HungaroControl
Ismét munkatársakat toboroz a HungaroControl. Ezúttal nem a Szövetség a Nemzetért Alapítványnak adtak 320 millió forintot, hogy népszerűsítsék a légiirányítást, hanem az összeg töredékéért két toborzócéget bíztak meg a feladattal. A közbeszerzés győztesei 47 millió forintért segítik a munkaerő felkutatását és kiválasztását. Korábban az Orbán Viktor által életre hívott alapítvány százmilliós támogatását azzal indokolták, hogy a pénzből a Kárpát-medencében népszerűsítik a folyamatos szakemberhiánnyal küzdő állami vállalatot.

Eltűnik a málna
Pár év alatt megszűnhet az olyan bogyós gyümölcsök termesztése Magyarországon, mint például a málna vagy a szeder. Ennek több oka is van, például a klimatikus viszonyok változása, de a munkaerőhiány valamint a lengyel és a szerb konkurencia is befolyásolhatja a termesztést. Míg az 1980-as években hétezer hektáron évi 60 ezer tonna málna termett, ma 100 hektáron csupán 800 tonna szüretelhető.

BUX
Enyhe mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 0,36 százalékos csökkenéssel, 36 606 ponton fejezte be a hétfői kereskedést.

Deviza
Tovább gyengült a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 321-as szinten jegyezték, a svájci frankot 276, a dollárt 272 forintért adták a bankközi kereskedelemben. 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!