2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Több százmilliónál tartanak a viharkárok

Hír TV

2017. november 1., szerda 08:03, frissítve: szerda 09:13

Gazdasági hírek

Viharkár

Több mint 3200 bejelentés érkezett hétfő délutánig a biztosítókhoz országosan a vasárnapi viharkárok miatt. A Magyar Biztosítók Szövetsége szerint a becsült kárösszeg meghaladja a 300 millió forintot, s az összeg a következő napokban tovább nőhet. Az orkán erejű széllel érkező vihar leginkább a fővárost és Pest megyét, továbbá Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron valamint Fejér megyét sújtotta.

„A leggyakoribb kártípus egyrészt az erős széllel kapcsolatos: tetősérülések, tetőmegbontások, illetve kidőlt fák, amelyek károkat okoztak az ingatlanokban, kerítésekben és sok gépjárműben is. A másik típusú jellemző kár a beázással kapcsolatos. Egyrészt a sérült tetők következtében beáztak az ingatlanok, másrészt pedig egyes társasházaknál, panelépületeknél úgynevezett panelhézag-beázás volt, amikor az erős szél a csapadékot az épületek homlokzatának szorítja, és ennek következtében ázik be az ingatlan” – mondta el Gilyén Ágnes, a Mabisz kommunikációs főosztályvezetője.

Bővül a Bubi

Jövőre újabb állomásokkal és kerékpárokkal bővítik a Mol Bubi közbringarendszert Budapesten, és újabb területeket, egyebek közt Óbuda központi részét is bekapcsolhatnák a szolgáltatásba – írja a Világgazdaság. A rendszer több mint százhúsz állomásán most majdnem másfél ezer bicikli érhető el, és a szolgáltatásra már majdnem ötvenezren regisztráltak. A BKK arra számít, hogy az M3-as metró felújítása miatt sokan választják majd alternatívaként a Bubit a rövidebb távú útjaikra.

Termelői árak

Szeptemberben tovább gyorsult az ipari termelői árak emelkedése, 4,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat, augusztusban 2,4, júliusban 1,2 százalékos volt az éves növekedés.  Az ipar belföldi értékesítési árai egy hónap alatt 0,9, exportárai 1,5 százalékkal emelkedtek.

BUX

Mínuszban zárt a budapesti értéktőzsde részvényindexe. A BUX több mint 0,5 százalékos csökkenéssel 39 611 ponton fejezte be a kereskedést. A vezető részvények többsége veszteséggel zárt.

Árfolyam

Erősödött a forint a főbb devizákkal szemben, a közös uniós valutát a 311-es szinten jegyezték, a frankot 268, a dollárt 267 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!