2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 07:00

Szijjártó világossá tette, a magyar jogszabályok megfelelőek

2015. július 11., szombat 07:22, frissítve: szombat 09:21

A védelmi együttműködés és vitás kérdések is szóba kerültek Szijjártó Péter és Victoria Nuland dubrovniki megbeszélésén.

A külgazdasági és külügyminiszter azt mondta: amerikai kollégája a magyar választási rendszert, a médiaszabályozást és az igazságszolgáltatást kritizálta. Szijjártó azonban világossá tette az amerikai külügyi államtitkár-helyettesnek, hogy a magyar jogszabályok megfelelnek az európai értékeknek. A dél-horvátországi kikötővárosban egyébként az energiabiztonság szempontjából fontos projektekről állapodtak meg a közép- és dél-európai országok energiaügyi miniszterei.

„Az energiabiztonság Közép-Európában még mindig a legforróbb téma, és sajnos most könnyen még rosszabb helyzetbe kerülhetünk, mint amilyenben jelenleg vagyunk, tekintettel arra az orosz–német–holland–osztrák vállalati megállapodásra, amely az Északi Áramlat gázvezeték-kapacitásának megnövelésére vonatkozik. Könnyen előállhat egy olyan helyzet, hogy Közép-Európát el fogják kerülni a nagy gázvezetékek, ezért szükség van arra, hogy minden közép-európai ország gázvezetékrendszerét interkonnektorokkal kössük össze, azokon a kétirányú szállítást lehetővé tegyük, emellett pedig Közép-Európát Törökországgal kössük össze egy gázvezetékkel, Horvátország pedig építse meg az LNG-terminálját” – mondta a tárcavezető.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!