2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Szijjártó erlárulta, hogy miben érdekelt a kormány

2015. február 25., szerda 11:34, frissítve: szerda 11:58

A kormány abban érdekelt, hogy Törökországból a görög–macedón–szerb–magyar útvonalon jusson el a gáz a közép-európai térségbe – erősítette meg a Külgazdasági és Külügyminiszter Magyarország élőben című műsorunkban.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: ezzel hosszú távon lehetne garantálni Magyarország energiabiztonságát. Az elképzelésre a török miniszterelnök is nyitott. Orbán Viktor miniszterelnök tegnap a török kormányfővel folytatott megbeszélés után azt mondta: azon kell dolgozni a következő években, hogy az orosz gáz Törökországon keresztül Magyarországra jusson.

„Magyarországnak az az érdeke, hogy Szerbiával szoros együttműködésben tudjuk megoldani ezt a kérdést, hiszen a mi felelősségünk az dupla felelősség. Mert nemcsak Magyarország energiaellátásáról, hanem Szerbiáról is nekünk kell gondoskodnunk. Tekintettel arra, hogy a szerbek jelenleg csak tőlünk tudnak gázt vásárolni, illetve még Macedónia és Görögország azok az országok, akikkel még szeretnénk partnerségre lépni” – mondta Szijjártó Péter.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!