2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Száz új munkahelyet teremt az amerikai cég zalaegerszegi gyára

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 21:40, frissítve: csütörtök 22:50

Itthon az újdonsült innovációs miniszter avatta fel az egyik amerikai elektronikai cég, a Flex új üzemcsarnokát Zalaegerszegen. A beruházás száz munkahelyet teremt a városban. Palkovics László negyedik ipari forradalomról beszélt, a politikus szerint egy ország versenyképessége a jövőben attól függ majd, hogy mennyire tud alkalmazkodni a robotika és a digitalizáció kihívásaihoz.

Elektronikai paneleket gyártanak a Flex zalaegerszegi egységében. Jól ismert német, olasz és egyesült államokbeli autógyártókat szolgálnak ki ezekkel az információs, szórakoztató elektronikai, világítástechnikai és mechanikai alkatrészekkel. A most elkészült új csarnokban pedig az önvezető járművek kormányberendezéseihez készítenek majd irányító rendszert.

Az elmúlt öt évben összességében több mint hetvenmillió eurót fektettünk be a mellettünk lévő gyárba. Ez meghozta az eredményeket. Öt év alatt összességében több mint megdupláztuk a bevételeinket és közben nyolcszáz fővel növeltük az alkalmazottak számát. 2013-ban 1200 dolgozónk volt, és ma itt állunk 2018-ban kétezer dolgozóval - mondta a cég alelnöke, Péter Ágota.

Zalaegerszegen egy olyan technológia jelenik meg, amely egyértelműen a vállalat innovációs tevékenységéből ered. A kormány elismeri és támogatja ezt a törekvést, fogalmazott az avatóünnepségen Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Ez a technológiai váltás gyorsulni fog, azok az ügyek, amiket itt elnökhelyettes urak is említettek, mint a mesterséges intelligencia, robotok, ipar 4.0, ezek fogják meghatározni az életünket. Egy dolog biztos, azok a közösségek, azok a vállalatok tudnak a jövőben sikeresek lenni, sikeresek maradni, akik ezzel a technológiával valamit tudnak kezdeni, bármelyik oldalról - nyilatkozta a miniszter.

A Flex beruházása jól illeszkedik a Zalaegerszegen elindult gazdaságfejlesztési befektetésekhez. Erről már Balaicz Zoltán polgármester beszélt.

Zalaegerszegen épül az elektromos és az önvezető gépjárművek kutatásfejlesztését, innovációját lehetővé tevő járműipari tesztpálya. A kormány döntése értelmében Zalaegerszeg lett az országon belül az 5G tesztvárosa is. Lassan indul a logisztikai központ és konténerterminál megvalósítása, és emellett pedig jelentős vasút- és útfejlesztések is megvalósulnak - mondta a városvezető.

Az új csarnokot heteken belül felszerelik csúcstechnológiájú gépekkel és máris indul a termelés.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!