2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Perelnének a kéményseprők

2015. május 11., hétfő 10:01, frissítve: hétfő 18:03

Perelnének a kéményseprők, mert a kormány államosíthatja tevékenységüket. Becsléseik szerint 1500 ember veszítheti el munkáját.

Perközösséget hoztak létre és az Alkotmánybírósághoz fordulnak a kéményseprők, ha a parlament a jelenlegi formájában fogadja el az új, úgynevezett kéményseprési törvényt. A készülő jogszabály szerint az önkormányzatoktól a katasztrófavédelem venné át novembertől a kéményseprési közszolgáltatást. A változtatás egyebek mellett azzal járna, hogy a kéményseprőcégek elvesztenék lakossági ügyfeleiket, ami a piac mintegy 90 százalékát teszi ki.

A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke a Hír TV-nek azt mondta: a javaslat elfogadásával 1500 ember veszítheti el munkáját. „Természetesen vannak előzetes jogi elemzések, megfelelő szakértelemmel rendelkező ügyvédi irodákat erre felkértünk, hogy nézzenek utána a dolognak, és hát ők bizony több, a magyar, illetve az európai alapjogba ütköző előírást találtak, amik mentén az igazunkat próbáljuk majd érvényesíteni. Nyilván az első az Alkotmánybíróság, majd ha ott nem tudunk érvényt szerezni a jogainknak, akkor az európai emberi jogi bírósághoz fogunk fordulni” – fogalmazott Leikauf Tibor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!