2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Pécsen létesít gyárat a legnagyobb élelmiszer elemző műszergyártó

Hír TV

2018. június 26., kedd 22:33, frissítve: kedd 22:45

Dán cég épít biotechnológiai gyárat Pécsett. Ha elkészül, 88 magasan képzett szakember dolgozhat az üzemben. A beruházás alapkövét ma tették le a baranyai megyeszékhelyen.

Dánia és Kína után Magyarországon nyitja meg harmadik kutatóbázisát a Foss. A cég a világ legnagyobb élelmiszer és agrártermék elemző műszergyártó vállalata. Az összes megtermelt gabona 80, míg a tej 85 százalékát ezekkel tesztelik. A Foss a Pécsi Tudományegyetemmel közösen akarja fejleszteni laboratóriumát.

„Olyan tudás tud hasznosulni, ami egyébként lehet, hogy nem lenne másként sikeres, és nyilvánvaló fontos az, hogy amit szoktak mondani, a magas hozzáadott érték tekintetében ez egy igen kitűnő és nagyszerű vállalkozás” – mondta Páva Zsolt, Pécs polgármestere.

A cég a városban egy olyan 2000 négyzetméteres munkacsarnokot épít, 88 szakember dolgozik majd.

„Hogyha azt nézzük, hogy majd vajon milyen társaságba kerül a Foss, akkor azt tudom mondani önöknek, hogy egy kifejezetten fejlett dán beruházói közösség tagjai lesznek, hiszen ma Magyarországon 180 dán vállalat összességében több mint 12 ezer embernek ad munkát” – mondta Szijjártó Péter, külügyminiszter.

A beruházás 2 milliárd forintba kerül, melyhez a kormány 773 millió forint vissza nem térítendő támogatást adott.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!