2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Nem csúszik eléggé a sör

Hír TV

2018. július 15., vasárnap 12:17, frissítve: vasárnap 13:21

Az átlagoshoz képest 1 százalékkal nőhet a sörfogyasztás itthon a foci vb miatt, igaz, a hűvösebb időjárás miatt szabadtéren kevesebben nézték a meccseket. A sörgyártás éves bevétele tavaly valamelyest csökkent a 2016-os évhez képest – a gyártók most abban bíznak, hogy idén már több sört isznak az emberek.

Csakhogy hiába az egyre növekvő számú sörfőzde, ennek ellenére csökkent tavaly a sörfőzésből származó éves árbevétel. A gyártók abban bíztak, hogy a foci-világbajnokság egy hónapja alatt az átlagosnál nagyobb lesz a fogyasztás, az átlagosnál hűvösebb időjárás azonban lehet, hogy az idén se fog nőni a sörfogyasztás.

„Kicsit vegyesen alakultak a dolgok, mert viszonylag sok eső volt, és tekintve, hogy mi egy szabadtéri szórakozóhely vagyunk, így hát a napos napokon igen, tehát a sör mint olyan, az fogyott, esős napokon meg nem voltak emberek” – mondta Kaszap Gábor, a Kobuci Kert tulajdonosa a Hír TV-nek.

A sörök mintegy 98 százalékát négy nagy gyártó adja el, a maradékon osztoznak a kisebb úgynevezett kézműves sörök. A magyarországi sörfőzést az EU is támogatta: 3 év alatt több mint 780 millió forinttal, aminek nagy részét a kisebb főzdék kapták.

 

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!