2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Minden hosszú hétvége ünnep a szállodáknak

Hír TV

2017. október 23., hétfő 07:59, frissítve: hétfő 12:39

Megteltek a szállodák a hosszú hétvégén, negyven százalékkal több a foglalás ilyenkor. Minden harmadik vendég SZÉP kártyával fizet.

A háromnapos hosszú hétvégén országszerte telítettek a szállodák. A fürdővárosok ilyenkor mindig népszerűek. Zalakaroson is több százan pihennek. „Szerencsére közel telt házzal üzemelünk, jelenleg 650 fő tartózkodik a szállodában. Többnyire belföldi vendégeink vannak, családosok, illetve van egy szalszás csoportunk. Vendégeink részt vehetnek az ő programjaikon, valamint mi is szerveztünk nekik saját programokat sztárfellépővel, kézműves-foglalkozással” – árulta el a Hír TV-nek Bányai Veronika, a Hotel Karos Spa értékesítési vezetője.

Szigetvári József, a Szállás.hu ügyvezetőjének elmondása szerint ilyenkor az átlagosnál negyven százalékkal több foglalás történik. Hozzátette, hogy már nem csak a wellness-szállodák forgalma emelkedik, hanem – elsősorban a belföldi turisták miatt – a panziókban és az apartmanokban is nagyobb tömegre kell számítani.

„Ezek a hosszú hétvégék elsősorban magyarokat vonzanak, tehát ilyenkor a magyar vendégek száma nő meg kiemelkedően. Ez abból is látszik, hogy minden harmadik foglalást SZÉP kártyával egyenlítenek ki” – közölte az ügyvezető a Hír TV-vel.

Átlagosan több mint 44 ezer forintért foglalnak ilyenkor a vendégek. A legtöbben Egert, Budapestet és Gyulát választják.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!