2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Minden elszámolással kapcsolatos panaszt megvizsgálnak

2015. május 7., csütörtök 13:02, frissítve: csütörtök 13:17

A jegybank tizenhat pénzügyi intézmény ellen közérdekű keresetet nyújtott be a bíróságon, mert szabálytalanságokat találtak az elszámoltatás során.

Erről a jegybank alelnöke beszélt a heti válasznak. Windisch László úgy ítélte meg, hogy indokolt lehet a devizaalapú autóhitelek központi forintosítása is, mert az árfolyamkockázat ezeknél is veszélyt jelent a pénzügyi stabilitásra. Az MNB néhány hét múlva tud majd hivatalos adatokat közölni arról, hány panasz érkezett a bankokhoz az elszámolással kapcsolatban. Közben Balog Ádám, a jegybank alelnöke egy konferencián a Hír TV kérdésére azt válaszolta: minden panaszt megvizsgálnak, ami az elszámolásokkal kapcsolatosan érkezik.

– Minden egyes panaszt, ami beérkezik a Pénzügyi Békéltető Testülethez, megvizsgálunk. Hogyha szükséges, akkor a megfelelő lépéseket megtesszük. És végeredményben az adósnak lehetősége van továbbmenni és bírósághoz fordulni. De hangsúlyoznám, hogy ez a már lezárt elszámolásokra vonatkozik – mondta Balog Ádám.

Balog Ádám az autóhitelek forintosításával kapcsolatban pedig arról beszélt: azt szeretnék elérni, hogy a bankok maguktól kínáljanak megoldást az érintett adósoknak.

– Van azért autós devizahiteles is. Az egy teljesen más kérdés. Ott mi más jellegű megoldásokat szorgalmazunk. Mi banki oldalról szeretnénk elérni azt, hogy a bankok tegyenek olyan ajánlatot az ilyen ügyfeleiknek, ami a forintosítást és a kiszámíthatóbb jövőt lehetővé teszi – fogalmazott az alelnök.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!