2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Mérföldkő az MTA életében

Hír TV

2018. június 1., péntek 07:49, frissítve: péntek 07:57

Közös irodát nyitott és szorosabbra fűzi együttműködését a Fraunhofer és a Magyar Tudományos Akadémia Számítástechnikai és Automatizálási Kutatóintézete.

Pálinkás József, az MTA rendes tagja szerint az informatika-orientált magyar és a gyártásra koncentráló német intézet együttműködése ezzel mérföldkőhöz érkezett. A projekt célja a kutatási és fejlesztési eredmények ipari átültetése a gyártás és logisztika területén, valamint az ipari digitalizáció regionális központjának kialakítása. A hétéves futamidejű, 22 millió euró összköltségvetésű projektet az Európai Unió, a magyar állam és a konzorciumi tagok közösen finanszírozzák.

Fizikusként, kutatóként azt kell hogy mondjam, hogy az igazi munka most kezdődik. Hiszen mindazokat az elképzeléseket, amelyeket ezen az új területen, amely jól láthatóan az elkövetkezendő években dominálni fogja az ipari kutatásokat, amit szokás ipar 4.0-nak vagy negyedik ipari forradalomnak nevezni, és a gyártás digitalizációjáról, és valójában az életünk digitalizációjáról szól, ez a kiválósági központ az elkövetkezendő években biztos hogy jelentős szerepet játszik majd és én remélem, hogy megtaláljuk majd a módját annak is, hogy a hét év, amelyre ez a projekt szól utána a fenntarthatóságot biztosítani tudjuk - mondta Pálinkás József.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!