2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 00:10

Még drágább lesz az üzemanyag

Hír TV

2018. július 31., kedd 08:28

Bérek
13 százalékkal nőtt, ezzel meghaladta az 1000 forintot a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások, átlagos bruttó órabére a második negyedévben, az előző év azonos időszakához képest. A két évvel ezelőtti adathoz viszonyítva pedig 32 százalékos a növekedés az egyik személyzeti szolgáltató legfrissebb elemzése szerint. Az országrészek között nagy különbség van. A Dél- Dunántúlon és Észak-Magyarországon ezer forint alatt van a szakmunkások átlagos órabére, Közép-Magyarországon viszont az 1200 forintot is meghaladja.

Üzemanyag
Szerdától újra drágulnak az üzemanyagok, a MOL bruttó 5 forinttal emeli a benzin és 3 forinttal a gázolaj árát. A drágulással a benzin literéért 400, a gázolajéért pedig 406 forintot kell majd fizetni. Az autósok akár 50 forintos eltérést is tapasztalhatnak a benzinkutak árai között. Az üzemanyagok ára múlt pénteken is emelkedett, akkor a benzin és a gázolaj is 3-3 forinttal lett drágább..

Üzem
Újraindítaná buszösszeszerelő üzemét a BKV - írja a Népszava. A lap szerint a fővárosi cég vezetése már többször kérte levélben a városvezetést, hogy ismét végezhessék a korábban befagyasztott tevékenységet. A magyar buszgyártásra kijelölt Ikarus július elején kért csődvédelmet, a miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arra utalt szakmai szereplők szerint, hogy a cég kezét már elengedte a kormány. Ha a BKV újraindítja az összeszerelő üzemet, akkor évente néhány tucat új buszt tudnak majd legyártani.

Adó
Kitelepülési adóval előzné meg a lengyel kormány, hogy a lengyel vállalatok adóelkerülési céllal külföldre tegyék át székhelyüket. A terv szerint a vállalkozásoknak annyi pénzt kellene fizetniük, mint amennyit a költözéssel spórolnak az adóterheken. Azt egyelőre nem tudni, hogyan hajtanák be a különadót. Sajtóhírek szerint a varsói kormány nem állna meg a vállalatoknál, és már készül az a tervezet is, amely a külföldön munkát vállaló lengyel állampolgárokat is megsarcolná.

BUX
Mínuszban zárt a BUX, a budapesti értéktőzsde részvényindexe 3 század százalékos csökkenéssel, 35931 ponton zárt. A vezető részvények vegyesen teljesítettek.

Deviza
Erősödött a forint az euróval szemben, a közös uniós devizát a 321-es szinten jegyezték, a svájci frankot 278, a dollárt 274 forintért adták a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!