2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Másfél ezer esetben a panaszosnak adtak igazat

2015. június 1., hétfő 14:04, frissítve: hétfő 14:42

18 ezer panaszt tettek a devizahitelesek a bankoknál az elszámolás miatt, az ügyek harmadát májusig el is bíráltak már – mondta a Hír Televíziónak a jegybank felügyeleti szóvivője.

Binder István hozzátette: több mint 1500 esetben a panaszt tevő devizahitelesnek adott igazat a felügyelet. A bankok beszámolói alapján az ügyfelek jelentős hányada általános okok miatt emelt kifogást, sokan pedig csak a részletes számítások levezetését kérték. Az ügyfelek döntő többségénél már lejárt, vagy hamarosan lejár a panasztételre rendelkezésre álló 30 napos határidő.

– A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint május 15-ig az érintett bankokhoz, takarékszövetkezetekhez, pénzügyi vállalkozásokhoz 18 133, az elszámolással, forintosítással kapcsolatos megkeresés érkezett. Ezek közül már az érintett hitelintézetek, pénzügyi intézmények közel 5400-at május közepéig el is bíráltak, és ezek közül több mint 1600 esetben a fogyasztónak adtak igazat, tehát elfogadták az ő panaszmegkeresését – fogalmazott Binder István MNB-szóvivő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!