2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Jól fut a kecskeméti Mercedes, bár azért nem minden kerek

Hír TV

2018. május 15., kedd 09:19, frissítve: kedd 09:20

Szakmunkásokból van hiány a Mercedes kecskeméti gyárában, gyakorlatilag minden szakterületre azonnal fel tudnak venni embereket – mondta a Hír TV-nek az autógyár magyarországi igazgatója. Christian Wolff bejelentette azt is: hamarosan bővítik a gyárat, amihez kétezer ötszáz új dolgozóra lesz szükségük. A magyarországi Mercedes-Benz egyébként rekordévet zárt 2017-ben.

Szintre napra pontosan két éve rakták le az új karosszériaüzem alapkövét a Mercedes kecskeméti gyárában. A 185 milliárd forintos fejlesztést újabb követi néhány hét múlva.

A cég igazgatója az autógyár eredményeit értékelve azt mondta: 2017-ban több mint 190 ezer autót gyártottak az üzemben, 4,1 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az árbevétel pedig több mint 4 százalékkal, 3,6 milliárd euróra nőtt, és már 2018-ra most megvannak a megrendelések. A jelenlegi négyezer dolgozó mellé újabb 2500 embert vesznek fel. Ami gondot jelent számukra, az a szakemberhiány.

„Termelő vállalatként elsősorban szakmunkásokra van szükségünk, akik az autókat gyártják: szükségünk van munkásokra a présüzemben, a fényező üzemben, és azokra is, akik az összeszerelésben dolgoznak. De szükségünk van karbantartókra is” – emelte ki Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég 2017-os árbevétele 101 milliárd forint volt: az értékesítésben 25 százalékos növekedést értek el, szinte minden szegmensben több autót adtak el. Viszont a magyar vásárlóerő még jócskán elmarad az európai átlagtól.

„A magyar piac még mindig a 2008-as válságot előtti szinten van. De egyre több személyautót értékesítünk és cserélünk” – mondta Jörg Schmidt, a Mercedes-Benz Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az igazgató hozzátette: tovább dolgoznak a villamos és a hibrid technológián, az a céljuk, hogy 2022-re ötven modelljük elérhető legyen elektromos meghajtásban is.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!