2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

A Sárga csikó nyomában

Következik:

Híradó 12:00

Jelzés alapján szabták ki a több mint egymilliárdos bírságot

2015. március 24., kedd 19:37

A Gazdasági Versenyhivatal az egyik érintett beszállító cég jelzése alapján vizsgálta meg az Auchan beszállítói gyakorlatát és szabott ki több mint 1 milliárdos bírságot.

A versenyhivatal szerint az illatszerek, háztartási és más műszaki cikkek beszállítóinak háromnegyed részétől kért az Auchan utólagos árkedvezmény-támogatási díjat, amiért az érintett vállalkozás árui bekerülhettek illetve bennmaradhattak a multiáruházak polcain. Az 1 milliárd 61 millió forintos bírságot jogszabály alapján szabta ki a GVH. „A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata feltárta azt, hogy 2006. június 1-től, ez a kereskedelmi törvény hatályba lépésének időpontja, 2014 decemberéig utólagos árkedvezményt számított az Auchan a beszállítóinak. Ezek a beszállítók egyébként nem az élelmiszer-jellegű termékek beszállítói, hanem az úgynevezett nem élelmiszer-jellegű termékek körében tartozó beszállítókat érinti ez az eljárásunk” – fogalmazott Basa Andrea sajtószóvivő.

Az Auchan Magyarország Kft. közleményt adott ki, amelyben azt írják, hogy az elmúlt 17 évben minden jogszabályt betartottak, így a kereskedelmi törvényt is. Álláspontjuk szerint a vállalat nem követett el jogsértést, ezért minden rendelkezésre álló jogi eszközt meg fognak ragadni, hogy ezt be is bizonyítsák.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!