2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Napi aktuális 05:00

Hullámzott a forint

Hír TV

2018. június 20., szerda 08:03

Kórházak
Fejlesztésre nem fog jutni, csak az egészségügy szinten tartására lesz elég az a forrás, amelyet a jövő évi költségvetési tervezetben szánnak az ágazatnak. Erről Reggeli járat című műsorunkban beszélt Kincses Gyula. Az egészségügyi szakértő szerint a kórházi fertőzések visszaszorítása és a sürgősségi osztály problémáinak megoldása jó irány ugyan, de sokkal fontosabb kérdés lenne például a születéskor várható élettartam emelkedése, vagy az idő előtti - azaz a megakadályozható - halálesetek visszaszorítása.

A kormányzás úgy működik sajnos, hogy mérnek. És amíg a lakosságot kevésbé érdekli az, hogy mennyi a születéskor várható élettartam, mennyi az úgynevezett idő előtti, vagy elkerülhető halálozás, mint az, hogy a sürgősségin egy esetben milyen cirkusz volt, addig félő, hogy a Habony-művek arra optimalizál, ami a mérések szerint az embereket felületében jobban érinti, tehát e tekintetben nem vagyok optimista. Kásler Miklós egy elég erős személyiség, hátha lesz érdekérvényesítő képessége - mondta a szakértő.

Segítség
A devizahitelek forintra váltásakor a jegybanknál felhalmozódott több százmilliárdos profitból rendezné a károsultak problémáit a Jobbik. Z. Kárpát Dániel azt mondta: szeretnék elérni, hogy legalább 2019-ig terjesszék ki a kilakoltatási moratóriumot, de azt látnák igazán célravezetőnek, ha az intézkedés egészen addig érvényben maradna, amíg meg nem oldják a devizahitelesek ügyét. Emellett jelezte, hogy továbbra is azt tartják az egyetlen elfogadható megoldásnak, ha a hiteleket a felvételkori árfolyamon forintosítják.

Deviza
Hullámzott a forint. Az euró árfolyama kedden elérte a 325-ös szintet is, majd a nap végére 322 alá erősödött. A dollárt 278, a svájci frankot 279 forinton jegyezték.

BUX
Mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe másfél százalékos csökkenéssel, 34 972 ponton fejezte be a keddi kereskedést. A vezető részvények többsége veszített értékéből.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!