2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Küldetés

Következik:

Híradó 12:00

Háromszor több jut fejlesztésre

2015. május 12., kedd 19:48

Háromszor annyit fordít fejlesztésre a kormány a jövőben, mint korábban. 750 milliárd forint jut innovációra, közölte a fejlesztéspolitikai államtitkár egy kecskeméti központ alapkőletételén. A beruházás várhatóan még idén elkészül, és már az első évben 26 új munkahelyet teremt.

2020-ig 750 milliárd forint jut a kutatásfejlesztés támogatására – közölte a fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az IQ-Kecskemét Ipari Kutató Központ alapkőletételén. „Ez az összeg pedig a háromszorosa annak, amit Magyarország 2007 óta innovációra fordított, ami azért jelentős, mert azt látjuk – hogyha valaki a világban zajló gazdasági folyamatokat figyelembe veszi –, csak azok a munkahelyek lesznek fenntarthatóak, az a gazdaság lesz hosszútávon növekedési pályán tartható, amelyben több munka folyik annál, minthogy összeszerelnek két elemet, és ahhoz nincs hozzáadott érték” – mondta Csepreghy Nándor.

A kecskeméti központ még idén elkészül, és már az első évben 26 új munkahelyet jelent. Cél, hogy olyan nyílt, szellemi és technológiai műhely jöjjön létre, amely segíti a régió innovációs tevékenységét, illetve a magyar ötletek hazai megvalósulását.


A kétmilliárd forintos támogatással felépülő központot a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezi, saját acélszerkezet-gyártó bázisa mellé. „Egy szuperintelligens házat fogunk létrehozni. Részben az épületben, aminek a helyén állunk, részben a mögöttünk lévő csarnokban fognak majd helyet kapni azok a kutatásban részt vevő gépek és gépsorok, amelyekkel igazából azokat a kutatásokat fogjuk tudni végezni, ami a mi acélszerkezet-építő tevékenységünknek a támogatását szolgálja” – fogalmazott Szalados László vezérigazgató.

A cég építette többek közt a ferihegyi repülőtér új termináljának és a ferencvárosi stadionnak a tetőszerkezetét.



Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!