2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Svenk

Következik:

Vezércikk 08:05

Felgyorsulhatnak a végrehajtási eljárások

2015. március 21., szombat 13:08

Felgyorsulhatnak Mohácson a végrehajtási eljárások a következő hónaptól, mivel február végén országosan megszűnt az eddigi adósságkezelési szolgáltatás. A Duna-parti város hőszolgáltató cégének több 10 millió forinttal tartoznak ügyfeleik. Azonban azok a mohácsi adósok, akiknek díjhátralékuk van a szolgáltatónál, kedvezményt kapnak, ha márciusban kifizetik tartozásukat.

Mohácson több mint 2000 távfűtött lakás van. A szolgáltató éves árbevételének csaknem 10 százalékával tartoznak az ilyen épületekben élők. A rendes fizetők szerint nem mindenki rászoruló, aki elmarad a számlák fizetésével. „Mások, akik rendesen fizetnek, azoknak semmi kedvezmény, nekik elmarad a díjhátralékuk. Meg kellene nézni, hogy anyagilag hogyan állnak, hogy tényleg nem tudta fizetni, vagy csak trehányságból” – mondta Dabasi Sándorné.

Márciustól jelentősen átalakult az adósságkezelési szolgáltatás. Eddig aki hat havi tartozásának negyedét kifizette, annak a fennmaradó összeget átvállalta az állam. Ez a lehetőség azonban megszűnt. A szolgáltató kedvezménnyel próbálja fizetésre ösztönözni adósait, kintlévőségei behajtására ugyanakkor a végrehajtások gyorsítását is tervezi. „Felhívtuk a figyelmét a lakosságnak, hogy már úgymond ne várják meg a hat hónap hátralék felhalmozódást, hanem induljanak el minél előbb, és kérjék a részletfizetési kedvezményt” – mondta Szekó Józsefné, a Mohácsi Hőszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója.

Azoknak az adósoknak, akik még márciusban egy összegben kifizetik a tartozást, elengedik a késedelmi kamatot. A részletfizetést kérők is kamatkedvezményre számíthatnak.

Mohácson egyébként a testület úgy döntött, a jövőben is lesz adósságkezelési szolgáltatás, de kevesebben kevesebb pénzhez juthatnak, mint korábban, ráadásul a segítség csak a távhő-, víz- és lakbérszámlára vonatkozik, az áram- és gázdíjjal elmaradók erre nem számíthatnak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!