2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Euróválságra számít a magyar kormány

Hír TV

2018. június 6., szerda 08:08, frissítve: szerda 08:37

Euróválság
Euróválságra számít a magyar kormány - a jövő évi költségvetésben ezért 50%-kal magasabb lesz az általános tartalék. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint több olyan folyamat zajlik a világgazdaságban, ami miatt óvatosan kell tervezni 2019-re. Gulyás Gergely azt mondta, a jövő évi büdzsé még a jövő héten a parlament elé kerül.

GDP
A szolgáltatások, a fogyasztás és a beruházások húzták a GDP első negyedévi növekedését a Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján. A bruttó hazai termék 4,4%-kal volt magasabb az első negyedévben, mint tavaly ugyanebben az időszakban. A mezőgazdaságban félszázalékos volt a visszaesés a 2017-es adathoz képest, a közigazgatás, oktatás, egészségügy együttes hozzáadott értéke 0,3 százalékkal csökkent.

Izocukor
75 százalékra növelte tulajdonrészét Magyarország legnagyobb izocukorgyárában Mészáros Lőrinc Opus Global nevű cége. A Zoom.hu azt írja: a többségi irányítást biztosító üzletrész megszerzésével az Opus a gyár a többi között energiahatékonyságot növelő, illetve szén-dioxid kibocsátást csökkentő beruházásokat indít, 4 milliárd forint értékben.

Per
Washington állam beperelte a Facebookot és a Google-t a kampányfinanszírozási törvények megsértése miatt. A két cég 5 éve nem hozza nyilvánosságra, hogy kik vásárolnak náluk politikai hirdetéseket, pedig ez kötelezettségük lenne. A Facebook szerint ők is csak tavaly óta tudják követni a felhasználók hirdetésvásárlásait. A Google pedig azt ígéri, hogy online archívumot hoz létre a hirdetések megrendelőiről, de egyelőre ez se működik. Az FBI tavaly közölte, hogy az oroszok többek között a közösségi oldalakon terjesztett hirdetésekkel befolyásolták a 2016-os választás eredményét.

BUX
Mínuszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 1,4 százalékos csökkenéssel, 36 678 ponton fejezte be a kereskedést kedden.

Deviza
Vegyesen teljesített a forint a főbb devizákkal szemben. Az eurót 318, a svájci frankot 276, az amerikai dollárt 272 forinton jegyezték tőzsdezárás után a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!