2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Ennyi pénz ütheti az állam markát a földprivatizációból

2015. augusztus 20., csütörtök 11:00, frissítve: csütörtök 12:22

Az állam 240 milliárdos bevételt szerezhet a földprivatizációból.

Sajtóértesülések szerint a javaslat 400 ezer hektár állami földvagyon értékesítését irányozza elő, ez a hazai termőföldállomány mintegy tizede. Tíz hektár alatt pályáztatás útján nyerhetnének földet a gazdák, efölött pedig nyilvános árveréseket tartanának.

Horváth: Az állam nem szorul rá erre a bevételre

Értetlenül áll a Magosz javaslata előtt a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének főtitkára. A négyszázezer hektár fele ugyanis önkormányzatoknál van, vagy társaságok művelik, amelyek nem is vásárolhatnak földeket. Horváth Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában közölte: nem látja az igazi indokot a magánosításra.

„Itt az igazi indok még a háttérben van, vagy egyébként nagyon világos. Valakinek pénze van vagy jó befektetést lát abban, hogy most megszerezze ezt az állami tulajdont. Én azt gondolom, hogy nem kellene. A magyar állam nem szorul rá erre a bevételre, ezt komolyan gondolom, az az érvelés pedig nem igaz, hogy ha négyszázezer hektárt eladnak, akkor azé lesz a föld, aki megműveli, mert kétszázezer hektár mai művelője nem lehet vásárló. Ott valaki más van a háttérben” – véli Horváth Gábor.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!