2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Cirkusztestvérek 11:00

Életminőség-javító programok indulnak Székesfehérváron

2015. május 26., kedd 18:26, frissítve: kedd 18:52

A gazdaságfejlesztés új korszaka kezdődik Székesfehérváron – jelentette be Orbán Viktor. A klasszikus ipartelepítés és infrastruktúra-fejlesztés helyett életminőség-javító programok indulnak a városban. A Modern városok program keretében a miniszterelnök erről megállapodást írt alá a város polgármesterével, Cser-Palkovics Andrással.

Lakásépítési programot jelentett be székesfehérvári látogatásán Orbán Viktor. A miniszterelnök azt mondta, hogy a városban teljes a foglalkoztatottság, és ma már a megfelelő képzettségű munkaerő hiánya okoz gondot a helyi gazdaságnak. „A gazdaságfejlesztés mást jelent, mint azokban a városokban, amelyek még az iparfejlesztés első fázisában vannak. Székesfehérvár városa számára a gazdaságfejlesztés lakóövezetek építését jelenti, életminőség javítását jelenti, szakképzett munkaerő számára vonzó városi környezet kialakítását jelenti” – fogalmazott a kormányfő.

A Modern városok programban a kormány és Székesfehérvár közösen fejleszti a Fejér megyei kórházat, hangversenytermet és rendezvényközpontot építenek, és korszerűsítik a repülőteret. „Székesfehérvár történelme során magyar kormánytól annyi segítséget és támogatást, mint az Orbán Viktor vezette kormánytól ez a város, még soha nem kapott. Ezzel a mai nappal csak még inkább hatványozottabban így lesz és így alakult, hiszen emlékeztetnék mindenkit arra, hogy ez egy folyamatnak a része Fehérvár esetében” – hangsúlyozta Cser-Palkovics András.

Székesfehérvár polgármestere arra emlékeztetett, hogy a második Orbán-kormány idején az állam átvállalta a város 18 milliárd forintos adósságát, visszavásárolta a fűtőerőművet, és hozzákezdtek a sóstói stadion rekonstrukciójához is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!