2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Körhinta 11:00

Éjszaka is dolgoznak, már ha lehet

Hír TV

2018. július 9., hétfő 12:44, frissítve: hétfő 15:48

Hónapok óta tartanak az útfelújítások, lezárások az autópályákon. A közútkezelő tájékoztatása szerint éjszakai munkavégzéssel is gyorsítják a munkálatokat, de erre nem minden beavatkozás ad lehetőséget.

Vannak olyan beavatkozási típusok, melyek éjszaka is végezhetőek, de sok esetben nappali fényviszonyokra van szükség – jelezte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője, aláhúzva: éjszakai munkavégzés csak korlátozottan lehetséges, főleg autópályákon. Pécsi Norbert azt is megjegyezte: az éjszakai munkavégzéshez jóval nagyobb forrás is szükséges, hiszen több műszaknyi szakemberre van ilyenkor szükség, ehhez pedig figyelembe kell venni a kivitelezői kapacitásokat is. 

Az M3-as autópályán zajvédő fal építési munkák zajlanak sávelhúzási munkák mellett, az autópálya kapacitása ugyanúgy 2x2 sáv, a munkálatok hamarosan, várhatóan a hónap közepére befejeződnek. A gödöllői szakaszon nem várható éjszakai munkavégzés, de a csúcsidőszakhoz képest kisebb torlódásokkal számolhatnak az autósok, tette hozzá a közútkezelő kommunikációs osztályvezetője.

Az M1-es autópálya Herceghalom és Tatabánya közötti szakaszára tervezett 180 napos felújítás a tervek szerint 40 nappal rövidebb lehet. Az M3-as autópályán Polgár térségében is elindultak – 3 hónapos átfutással –felújítási munkák múlt pénteken mintegy 6 kilométeren. Itt sávelhúzással 1+1 sávon haladhat a forgalom, de nincs torlódás, emelte ki Pécsi Norbert.

„Természetesen azon dolgozunk, hogy a lehető leggyorsabban végezhessenek a kivitelezők a munkálatokkal, ugyanakkor nemcsak a kivitelezők, hanem mi magunk is, ha csak tehetjük, gondoskodunk az éjszakai munkavégzés feltételiről, ehhez pedig külön eszközök és munkaszervezés szükséges. Fontos kiemelni, hogy minden munkavégzési típust nem lehet elvégezni éjszakai körülmények között, vannak olyan beavatkozások, amelyek természetesen éjszaka is végezhetőek, de vannak olyanok, amelyek nappali fényviszonyokra van szükség” – közölte Pécsi Norbert, a Magyar Közútkezelő kommunikációs osztályvezetője.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!