2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Állami áruház

Következik:

Poltikai hobbista 21:10

Egyre többen vennének ingatlant a Balatonnál

2015. július 30., csütörtök 11:00

Megélénkült a balatoni ingatlanpiac. A tó északi partján, Balatonfüreden keresnek a legtöbben eladó lakást vagy nyaralót. Szép fekvése és könnyű megközelíthetősége miatt lett népszerű a város, ahol szinte mindent akár értékén felüli áron is el lehet adni. Egy luxuskategóriás apartman négyzetméterára akár egymillió forintba is kerülhet.

Pillanatok alatt elkelt az egyik balatonfüredi lakás, a tulajdonos szerint az ő példájuk is mutatja, hogy érezhetően fellendült a balatoni ingatlanpiac. „Meglepődtünk, pozitív csalódás volt, nagyon gyorsan el tudtuk adni jó áron. A lakás, amit vettünk, azt pedig nagyon gyorsan meg tudtuk venni” – mondta Szabó Szilárd.

A Balaton északi partján főként Tihanyig keresik az eladó ingatlanokat, mivel a fővárosból odáig az autópálya közelsége miatt viszonylag gyorsan el lehet jutni. A négyzetméterárak 150 ezer és 600 ezer forint között mozognak, de Balatonfüreden előfordult már az 1 millió forintos ár is. „Kiemelném különösen a vízparti és vízközeli ingatlanokat, illetőleg Balatonfűzfő és Tihany metszetében a kimondottan panorámás ingatlanokat. Általánosságban élénkülés mondható el, keresik a lakásokat ugyanúgy, mint a szőlőket, a nyaralókat, a kisebb és nagyobb értékű családi házakat is” – nyilatkozta Keszthelyi Judit, a GDN Ingatlanhálózat – Pannon Ingatlan értékesítési vezetője.

Hiány van új építésű lakásokból, pedig nagy lenne rájuk az igény. Az ingatlanpiacon dolgozók szerint az idén bevezetett családok otthonteremtési kedvezményét egyre többen használnák ki, hogy új ingatlant vegyenek. „Megjelent egy jelentősebb vásárlóréteg, amelynek nincs mit megvennie. Tehát az építőipar fellendülésére számítunk mindenképpen, hogy több lakás épüljön, de látjuk is ezt a tendenciát. Egyre több vállalkozó keres meg minket, hogy ilyen jellegű tervek vannak, és tervasztalról szeretne értékesíteni” – mondta Horváth Márton, a GDN Ingatlanhálózat – Pannon Ingatlan ügyvezetője.

A Balatonnál ingatlant – leginkább nyaralót – vásárolni vágyók nyolcvan százaléka magyar, főként a fővárosból és a nagyobb vidéki városokból érkeznek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!