2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Sissi zsiráfjától a biodómig 11:00

Éger: Amíg nincs béremelés, továbbra is lesz hálapénz

2015. április 14., kedd 10:25, frissítve: kedd 11:09

Béremelések nélkül illúzió a hálapénz intézményének felszámolása az egészségügyi szférában – jelentette ki Éger István.

A Magyar Orvosi Kamara elnöke Magyarország élőben című műsorunkban elmondta: a kormány egyelőre nem tett lépéseket az orvosi szférában a bérrendezés érdekében.

– Nem látom az érdemi politikai szándékot, hogy a megfelelő részt ebből megkapja a szakma. Már mindenkinek van életpályája, rendőr, vasutas, katona, tanár, szociális munkás, és csak pont akinek a kitalált jelszava az életpálya volt, az orvosoké, arról érdemben a politika nem beszél, az pedig azt jelenti, hogy még mindig többen távoznak évenként, mint ahányan végeznek – mondta Éger István.

Tekintse meg a teljes interjút:

A rezidensszövetség megalázónak tartja a kormány elképzelését

Megdöbbentőnek és megalázónak tartja a rezidensszövetség a kormány elképzelését a hálapénz legalizálásáról. Közleményükben azt írják: a kommunista gondolkodás által létrehozott szoftkorrupt rendszer nem támogatja a tisztességesen dolgozók boldogulását, az anyagi juttatások nem a valós teljesítményt tükrözik, és egyben gátját képezik minden ésszerű átalakításnak. A rezidensszövetség úgy fogalmaz: nem tud cinkos lenni a betegek kizsákmányolásában, ezért továbbra is kitartanak korábbi bérrendezési követelésük mellett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!