2024. 04. 18. Csütörtök Andrea, Ilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Búcsút inthetünk az automatáknak

Hír TV

2018. június 21., csütörtök 08:59

Italautomaták
Júliustól eltűnhet az étel- és italautomaták egy része, az automatákból vásárolt termékek ára pedig jelentősen emelkedhet az egyik érdekképviselet szerint. A Magyar Ital- és Áruautomata Szövetség közleményéből kiderül, hogy az üzemeltetők azért kényszerülnek megszorításokra, mert költségeik megnégyszereződtek az automaták NAV-os bekötése miatt. Az új szabállyal Rogán Antal köre viszont nagyot kaszált, a Sagemcom Magyarország köthette be az étel-és italautomatákba azokat az egységeket, amelyek az adóhatóságnak szolgáltatnak adatot a forgalomról. A csaknem négymilliárd forintos munka egyik alvállalkozója volt a propagandaminiszter szabadalmát jegyző vállalkozás.

Digitalizáció
Sikeresen halad a digitalizáció útján Magyarország, ami forradalmi megújulást jelent. Ezt jól példázzák a különböző német óriásvállalatok beruházásai is - mondta Szijjártó Péter a Stuttgartban folytatott tárgyalás után. A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte: Magyarország sikerét mutatja, hogy a digitális korszak tempóját diktáló nagyvállalatok egymásután hozzák Magyarországra az új beruházásaikat.

Deviza
Megakadt a forint. Az euró árfolyama szerdán elérte a 324-es szintet is, majd a nap végére 323-ra erősödött. A dollárt 279, a svájci frankot 280 forinton jegyezték.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 1,1 százalékos emelkedéssel, 35 383 ponton fejezte be a szerdai kereskedést. A vezető részvények erősödtek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!