2024. 05. 22. Szerda Júlia, Rita napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Bevásároltak Áderék

Gazdasági hírek

Hír TV

2017. november 2., csütörtök 08:12, frissítve: csütörtök 08:30

Gépkocsibeszerzés

Áder János hivatala négy autót vett majdnem 36 millió forintért a Porschétól – írja az Átlátszó az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva. A Porsche Hungaria Kft. egyedüli ajánlattevőként nyert a pályázaton. A szeptemberben megkötött szerződés alapján felső-középkategóriás Skodákat szállítanak a Köztársasági Elnöki Hivatalnak. A portál emlékeztet, a Porsche az állami gépjárműbeszerzések egyik nagy kedvence.

Nyugdíj-kompenzáció és -prémium

Megjelent a közlönyben a nyugdíjfizetésről szóló kormányrendelet. A nyugdíj-kompenzáció a novemberi nyugdíj 9,6 százalékával egyezik meg, ami a 118 ezer forintos átlagnyugdíjnál nagyjából 11 ezer forintot jelent. Ezenfelül nyugdíjprémiumot is fizet az állam, amelynek mértéke legfeljebb 20 ezer forint. Így összesen 20-23 ezer forint körüli pluszpénzt kaphatnak az átlagnyugdíjasok. Orbán Viktor még októberben jelentette be az újfajta juttatást.   

Üzemanyagár

Négy forinttal drágult mindkét fő üzemanyagtípus. A 95-ös benzin literenkénti átlagára így 351, a gázolajé 362 forintra nőtt, de az autósok 50 forintos különbséget is tapasztalhatnak a kutak árai között.

Lejtőn Katalónia

A Moody’s szerint gyorsan romlik az elszakadni vágyó spanyol régió üzleti környezete, akár leminősítés is jöhet. A nemzetközi hitelminősítő rontott Katalónia alapszintű adósminőség-értékelésén, és úgy véli, a belpolitikai válság várhatóan negatív hatással lesz a katalán gazdaságra, a külföldi befektetői hangulatra és a turizmusra, ezek pedig fokozzák a tartomány gyenge közfinanszírozási helyzetét. Elemzők szerint a függetlenedés az Európai Unió gazdaságát is rontaná.

Devizapiac

Nem nagyon mozdult a forint a főbb devizákkal szemben, a közös uniós valutát a 311-es szint alatt jegyezték, a frankot és a dollárt 267 forintért adták szerdán a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!