2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Bepanaszolhatják beszállítói a Tescót

,

2015. március 25., szerda 11:54, frissítve: szerda 12:00

A Gazdasági Versenyhivatalhoz (GVH) fordulhatnak a Tesco beszállítói – értesült a Magyar Nemzet.

A multicég partnerei azt kifogásolják, hogy a nehéz gazdasági helyzetben lévő Tesco londoni utasításra megemelte azokat a sarcokat, amiket a különféle termékek, szolgáltatások szállítói fizettek. Azokat a partnereket, akik nem fogadják el a megemelt díjakat, egyszerűen kilistázzák az áruházból.

A GVH a napokban hasonló esetek miatt egymilliárd forintos bírságot szabott ki a Tesco konkurenciájának számító Auchanra. A versenyhivatal a francia tulajdonú cégnél is az egyik érintett beszállító jelzése alapján vizsgálta a vállalatot. A GVH szerint az illatszerek, háztartási és más műszaki cikkek beszállítóinak azért kellett fizetni, hogy termékeik ott maradhassanak a multiáruház polcain.

„A Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata feltárta azt, hogy 2006. június 1-től – ez a kereskedelmi törvény hatálybalépésének időpontja – 2014 decemberéig utólagos árkedvezményt számított be az Auchan a beszállítóinak. Egyébként nem az élelmiszer jellegű termékek, hanem az úgynevezett nem élelmiszer jellegű termékkörben beszállítókat érinti ez az eljárásunk” – közölte Basa Andrea, a GVH sajtószóvivője.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!