2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Bár Kenya már nem ajánlott cél, mégis szervezik az utakat

2015. április 7., kedd 09:16, frissítve: szerda 10:29

Bár a külügy veszélyesnek minősítette a terrortámadás után Kenyát, több iroda még mindig szervez utakat az országba.

A múlt heti terrortámadás után is szerveznek utakat Kenyába az irodák. A Világgazdaság azt írja: az utazásszervezők annak ellenére visznek turistákat az afrikai országba, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium az utazásra nem ajánlott országok közé sorolta. Az egyik iroda például háromszázezer forintért kínál egyhetes utat a kenyai tengerpartra. Nagy kockázatot vállal, aki a figyelmeztetés ellenére elutazik, ugyanis azokra a helyekre, amelyeket a külügy veszélyesnek minősít, nem terjed ki a biztosítás hatálya.

A Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke szerint a külügy jelenlegi besorolása mellett még szervezhetnek utazásokat Kenyába. „Kenya esetében két kategóriát láthatunk jelen pillanatban. Az egyes kategória számít annak, ahová a külügyminisztérium nem javasolja az utazásszervezést. Van egy olyan szerencsés helyzet, hogy a kenyai utazások terén már a szezon végén vagyunk, ahova egyébként az utasok szoktak menni, az országnak a keleti része, vagyis ugye a tengerparti része, illetve az ország déli területe, ahová általában a szafarikat szokták kínálni az utazási irodák, ezek a kettes kategóriában vannak. De mindig is kettes kategóriában voltak Kenyának ezek a régiói, ami azt jelenti, hogy fokozott figyelmet igényelnek ezek a régiók” – nyilatkozta Molnár Judit.

Mint arról beszámoltunk, közben a kenyai légierő az as-Sabaab táborait támadta Szomáliában, válaszul a garissai mészárlásra. Állítólag a lebombázott térségből érkeztek Kenyába azok a terroristák, akik a múlt csütörtökön 148 embert gyilkoltak meg. Részletek >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!