2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Bajban az Ikarus, segítséget várnak a kormánytól

Hír TV

2018. július 9., hétfő 13:16, frissítve: hétfő 16:15

Az Ikarus Egyedi Kft. vezetése tájékoztatta partnereit és munkavállalóit, hogy az utóbbi idők fizetési nehézségeinek kezelése érdekében a hétfői nappal csődvédelmet kért. A csődeljárás legfőbb célja, hogy a társaság működését reorganizálják és fizetőképessége helyreállításra kerüljön – írja közleményében a társaság, hozzátéve: egyben szeretnék megköszönni partnereinek és munkavállalóinak eddigi türelmét és együttműködését.

Hangsúlyozzák: a Kft. az, amely hosszú idő után először rendelkezik magyar fejlesztésű városi közlekedésben használt szóló és csuklós autóbuszokkal, tendereit rendre a legalacsonyabb árral nyerte, így a midi elektromos busz tendert 1,5 milliárd forinttal, míg a 180 darab csuklós busz tendert közel 3 milliárd forinttal olcsóbb ajánlatával nyerte el a második helyezett külföldi gyártókkal szemben. A társaság tevékenységével a magyar költségvetésnek eddig megközelítőleg 5 milliárd forint, a 180 darab csuklós autóbusz legyártásával pedig további 3 milliárd forint bevételt és megtakarítást eredményezne, jegyzik meg.

Mindezekre tekintettel az Ikarus Egyedi kéri a kormányt, hogy a társaságot minősítse stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek és vegyen részt a reorganizáció folyamatában. A cég reméli, a csődeljárás lezárásával egy erős, folyamatosan termelni képes buszgyártó vállalatává válik Magyarországnak.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!