2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Alig költ a magyar oktatásra

Hír TV

2018. június 1., péntek 07:59, frissítve: péntek 08:17

Egyre jobban megy Csányinak
Jobban teljesített Csányi Sándor élelmiszeripari és agrárbirodalma. A leggazdagabb magyar Bonafarm nevű cége a frissen megjelent éves beszámolói szerint tavaly nagyobb forgalmat bonyolított és a 2016-os 59 milliós veszteség után félmilliárdos nyereséget hozott. A cég saját tevékenysége amúgy veszteséges, de osztalékként kapott 80 milliót a leányvállalataitól. Az OTP-vezér másik érdekeltsége, a Bonitás viszont tavaly 700 milliós veszteséget könyvelt el, míg az azt megelőző évben még 2,4 milliárd forint nyeresége volt.

Fogyasztás
Egyre kevesebb családban van tévé - vette észre a Portfolio.hu a KSH fogyasztásos kiadványában. Emellett egyre kevesebb magyarországi háztartásnak van szüksége drága vezetékes telefonra és asztali számítógépre, de a csúcs mobilok mellett a digitális fényképezőgépek kora is leáldozóban van. A kiadvány szerint egy átlagos magyar fogyasztó havonta több mint 22 ezer forintot költ élelmiszerre, és átlagosan több mint 17 ezer forintot lakásfenntartásra és rezsire, oktatásra viszont egész hónapban csupán néhány száz forintot.

Napelem
Napelemszolgáltatást indít a Google az Egyesült Királyságban, ami a tervek szerint megkönnyítené a lakás- és háztulajdonosoknak a napenergiára való átállást. Az új rendszer kiszámolja, hogy mennyit takaríthatunk meg a lakóhelyünktől függően, ha napelemeket telepítünk az otthonunkba. A Google szerint a mérés annyira pontos, hogy akár azt is ki tudják mutatni, mekkora hatást gyakorol egyetlen fa a beeső napsütés mértékére.

OECD
Magyarország támogatja, hogy az Európai Unió szabadkereskedelmi megállapodásokat kössön, cserébe azt várják Brüsszeltől, hogy vegyék figyelembe Magyarország érzékeny ágazatait, mint például a mezőgazdaság - ezt a külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozta Párizsban az OECD miniszteri értekezletén. Szijjártó Péter Mexikó, Kanada, Ausztrália és Argentína illetékes minisztereivel is tárgyalt a kereskedelmi kapcsolatok előmozdításáért.

Áttekintettük, hogy milyen módon lehet még inkább dinamizálni Magyarország kereskedelmi kapcsolatait ezekkel a távoli országokkal és ehhez bizony alapvető feltétel az, hogy az Európai Unió szabadkereskedelmi megállapodásokról szóló tárgyalásait felgyorsítsa. természetesen ezen tárgyalások során elvárjuk az európai uniótól, hogy a magyar érzékenységeket vegye figyelembe, ezek az érzékenységek elsősorban a mezőgazdaság területén léteznek, tehát azt várjuk el az Európai Uniótól, hogy egy olyan ambiciózus megállapodásokat kössön, amelyek a magyar mezőgazdasági érzékenységeket figyelembe veszik és tiszteletben tartják - mondta a külügyminiszter.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe másfél százalékos emelkedéssel, 35 356 ponton fejezte be a csütörtöki kereskedést.

Deviza
Visszajött a forint a főbb devizákkal szemben. Az eurót 319, a svájci frankot 278, az amerikai dollárt 274 forinton jegyezték tőzsdezárás után a bankközi kereskedelemben.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!