2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

A szlovák kereskedőknek kedvez a vasárnapi boltzár

2015. március 16., hétfő 10:11, frissítve: hétfő 10:26

A szlovák kiskereskedők nagyobb forgalomra számítanak a határ menti üzletekben a Magyarországon bevezetett vasárnapi zárva tartás miatt. Komáromban például csak néhány kilométerrel kell messzebb menniük azoknak, akik vásárolni szeretnének, ugyanis Révkomáromban – elsősorban az áruházláncok – nyitva vannak vasárnap is.

Nemcsak a március 15-i nemzeti ünnep miatt maradt üres az egyik áruházlánc parkolója Komáromban, az év többi vasárnapján is zárva marad ezentúl a legtöbb üzlet. Néhány kilométerrel odébb a szlovákiai Révkomáromban viszont nincsen korlátozás. Ezt sokan ki is használják.

A magyar vásárlók szerint az árak Szlovákiában is hasonlók, sőt bizonyos termékek még olcsóbbak is. Ebben az euró árfolyama is nagy szerepet játszik. „Ha éppen jó az árfolyam, akkor megéri átjönni, itt is van olcsóbb meg drágább is” – nyilatkozta egy komáromi lakos a Hír TV-nek.

A szlovák kiskereskedők ezentúl a hét utolsó napján nagyobb forgalomra számítanak a magyarországi vasárnapi zárva tartás miatt. A pozsonyi parlament tavaly szeptemberben utasította el azt a szintén a kereszténydemokratáktól származó törvénymódosító javaslatot, amely az üzletek vasárnapi és ünnepnapi zárva tartását szorgalmazta. Szlovákiában a megyék többségében a vásárlók több mint 30 százaléka vasárnap megy boltba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!