2023. 02. 01. Szerda Ignác napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

A liszt és a cigi drága, a magyar olcsó

Hír TV

2018. július 27., péntek 08:31

Lakáspiac
Több mint 150 ezer ingatlant adtak el 2017-ben, idén az első negyedévben pedig 4%-kal drágultak a lakások - közölte a KSH. Az elmúlt tíz évben a lakáspiac regionális arányai alapvetően megváltoztak. A lakásárak emelkedése Budapesten többszörösen meghaladta a vidéki területekét, egyúttal a fővároson belül is átrendeződtek az árviszonyok. A főváros belső kerületeinek társasházi lakásainál kiugró áremelkedést mértek, míg a családi házak árértéke csökkent.

Olcsó magyarok
Olcsón és sokat dolgoznak a magyarok – derül ki az mfor.hu cikkéből. Eszerint, tavaly mintegy 22 ezer dollár, azaz átszámítva 6 millió 272 ezer forint volt az éves átlagkereset Magyarországon. Bár ez 8 százalékkal több az előző évinél, mégis változatlanul a második legalacsonyabb az OECD tagállamai között. Egy munkaórára 3614 forintos átlagfizetés jut, ennél kevesebbre csak a nálunk többet dolgozó görögök, lettek és mexikóiak munkáját értékelik. A visegrádi országok adataihoz képest 10 százalékos a lemaradás az elvégzett munka mennyisége és az átlagos bér alapján.

Drága liszt
A tervezettnél akár kétszer jobban drágulhat a liszt - írja a Világgazdaság. A lap információi szerint több lesz a takarmánybúza, mint a kenyérnek való. A búza folyamatosan drágul, a malmok és a pékségek is áremelésre készülnek. Az aratást ráadásul nehezítette a magas páratartalom, máshol az esők és a viharok miatt megdőlések hátráltatták a betakarítást. A liszt árának emelése augusztus 20-a után várható.

Drága cigi
Szeptembertől ismét drágul a cigaretta és a fogyasztói dohány. A dobozonkénti átlagosan harminc forintos emelés sem elég arra, hogy az ország teljesítse az európai unió minden tagállamára kötelező adóminimumot, ezért január elsején, majd 2019. júliusában is újabb drágítás várható.

Deviza
A 325 feletti kezdés után délelőtt határozottan erősödött a forint az euróval szemben, feltehetően a kedvező Trump-Juncker megállapodás hatására. A dollár erősödése miatt viszont gyengült a forint az amerikai valutához képest a bankközi piacon. Csütörtök délután egy euró 323, egy amerikai dollár valamivel kevesebb mint 278, egy svájci frank pedig 279 forintba került.

BUX
Pluszban zárt a BUX. A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, 1,89 százalékos emelkedéssel, 35 625 ponton zárt csütörtökön. A vezető részvények a Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!