2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

A CNN listájára is felkerült Budapest

2015. február 22., vasárnap 18:15, frissítve: vasárnap 19:46

Rekordévet zárt a magyar turizmus tavaly a KSH adatai szerint. Egyre több külföldi választja a magyar fővárost úti célként, de nőtt a belföldi turisták száma is. Budapest mint célállomás a CNN listájára is felkerült, leelőzve Bécset, Rómát és Párizst is.

Bár a legtöbb turista a világon Hongkongba érkezik, Magyarország is közkedvelt úti cél. Tavaly Budapest a 27. legnépszerűbb turistacélpont volt, maga mögé utasítva Bécset, Berlint vagy éppen Madridot. „Először vagyok itt, nagyon élveztem, gyönyörű az építészet, az emberek barátságosak” – mondta egy angol lány hozzátéve, visszajön még Magyarországra.

Rekordévet zárt a magyar turizmus tavaly. A belföldi turisták száma csaknem 10, a külföldieké pedig 8 százalékkal nőtt. „Ez egy olyan lehetőség, amely az országnak és a fővárosnak nagyon fontos, hiszen a GDP 10 százalékát adja a turizmus, és több mint félmillió embernek biztosít munkát” – nyilatkozta Szatmáry-Jähl Angéla, a BKIK kereskedelmi tagozatának elnöke.

„A másik dolog az a gyönyörű látkép a Duna két partján, ahol a város elhelyezkedik, nem véletlenül nyilvánította az Unesco a világörökség részévé…” Budapest történetéről mesél az idegenvezető az egyik közkedvelt városnéző hajón. „Egy -egy ilyen túrának tulajdonképpen az a célja, hogy azok az emberek, akik részt vesznek ezen a túrán, még inkább magukénak érezzék ez a várost” – mondta Lengyel János idegenvezető.

A főpolgármester-helyettes, Bagdy Gábor azt mondta: a fővárosi önkormányzat mindent megtesz azért, hogy Budapest élhetőbb és vonzóbb város legyen. „Nagy erőfeszítéseket tettünk a közterek felújítására, nagy erőfeszítéseket tettünk, hogy a Margit szigetet rendbe tegyük. Tudják, hogy a Városliget fejlesztéséről, az állatkert fejlesztéséről is komoly koncepciók vannak” – fogalmazott Bagdy Gábor.

A nemzetgazdasági miniszter korábban azt mondta a Hír TV-nek: a következő öt évben 300 milliárd forintos támogatás juthat turisztikai célú fejlesztésekre.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!