2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

50 milliárd osztalékot fizet ki a Mol

2015. április 16., csütörtök 15:13, frissítve: csütörtök 15:49

A drasztikus olajáresés ellenére is jól teljesített a Mol-csoport, az üzletágak együttes fejlesztése és a fegyelmezett pénzügyi stratégia révén a vállalat csillapítani tudta a rohamosan romló iparági környezet hatásait – mondta a vállalat elnök-vezérigazgatója a közgyűlés után.

Hernádi Zsolt bejelentette, hogy ennek köszönhetően ötvenmilliárd forint osztalékot fizet a társaság a részvényeseknek. A cégvezető azt mondta, hogy normális feltételek mellett szívesen működtetik tovább a horvát olajtársaságot, de a horvát kormánytól egyelőre nem kapnak egyértelmű válaszokat. Hernádi Zsolt úgy véli, hogy a jelenlegi növekedési adatok fényében a zágrábi kormány nem tudja kivásárolni a magyar olajtársaságot.

Az érdeklődőről így nyilatkozott Hernádi Zsolt: „Jöhetnek, akik úgy gondolják, hogy ők el tudják érni a változásokat. Persze ne kerülgessük a kását, orosz vásárlókról is van szó […], de más nagy országból is érkezett jelentkező, aki vizsgálni szeretné azt a lehetőséget, hogy bevásároljon az INA-ba.”

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!