2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

34 milliárd megy elektromos és önvezető autókra a Volkswagennél

Hír TV

2017. november 18., szombat 12:16, frissítve: szombat 12:39

34 milliárd eurót költ az elektromos és az önvezető autók fejlesztésére a Volkswagen. A német autógyártó az összeg nagy részéből a már meglévő modelljeit korszerűsíti.

A világ legnagyobb autógyártója is csatlakozott azokhoz, akik szerint az elektromos és önvezető autóké a jövő. A Volkswagen vezetősége bejelentette, hogy 34 milliárd eurót költ a két technológia fejlesztésére a következő öt évben. A pénz jelentős részét a már meglévő modellek átalakítására fordítják.

„Az a célunk, hogy elsők legyünk az elektromos mobilitás és a fenntartható közlekedés terén. A mai napon számokkal is alátámasztjuk a stratégiát, amely 2018-tól 2022-ig tart” – mondta Hans Dieter, a Volkswagen elnöke. 

A cél az, hogy 2025-re a Volkswagen legyen a vezető elektromosautó-gyártó a világon. A változás egyik hajtóereje a kínai piac, ahol a legtöbb villanyüzemű járművet adják el. A pekingi kormány törvénybe iktatta, hogy 2020-ra az eladott autók 12 százalékának elektromosnak kell lennie.

„Jelentős összeget fektetünk az elektromos mobilitás jövőjébe, anélkül, hogy a jelenlegi járműveinkben lévő technológiák kárt szenvednének. Az eredményeink azt mutatják, hogy ez a helyes út” – jelentette ki Matthias Müller, a cég vezérigazgatója.  

Közben az elektromos és az önvezető autós technológia amerikai úttörője, a Tesla bemutatta a világ első elektromos meghajtású teherautóját, amelynek az üzemeltetése egyes szakértők szerint 70 százalékkal olcsóbb lehet, mint a hagyományos teherszállító járműveké.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!