2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Feketemunkást találtak a miniszteri biztos cégénél

Hír TV

2018. január 17., szerda 10:33, frissítve: szerda 22:04

Feketemunkást talált az adóhivatal a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztos cégénél – vette észre a 24.hu.

A Szatmáry Kristóf és közeli rokonai tulajdonában álló társaság december közepén került fel a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók NAV-listájára. A kft. zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozik, a fővárosban hat helyen van boltja, ezek egyikében bukott le egy alkalmazott.

Szatmáry szerint a könyvelő a hibás, aki ezt el is ismerte, és azt mondja, informatikai probléma miatt nem jelentette be időben az új munkatársat. A cég kifizette a bírságot, de hogy ez mekkora volt, nem tudni. A miniszteri biztos a portálnak küldött levelében azt írta, a huszonegy éve bejegyzett vállalkozás működtetésében ténylegesen nem vesz részt.

A témában sem lehet kérdezni

Elsők között kelt a miniszteri biztos védelmére a fővárosi Fidelitas: a Fidesz ifjúsági szervezete szerint a Soros-úthenger beindultát jelzi, hogy az Együtt politikusa a feketemunkások ügyét firtatta. Amikor a Hír TV riportere azt szerette volna megtudni Borbély Ádámtól, a Fidelitas budapesti elnökétől, hogy hazugságnak tartják-e az adóhivatal vizsgálatát, akkor kiderült, hogy még a témával kapcsolatban sem lehet kérdezni.

– Akkor nem igaz az a hír, ami a NAV honlapján van?
– Nincs lehetőség kérdést feltenni.
– Ez sajtótájékoztató…
– Ha szeretne kérdést feltenni, akkor nagyon szívesen írásban megválaszoljuk. Köszönjük szépen.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!