2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Sixtus

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 10:00

A Stabat Mater egy 13. századi himnusz, amely Szűz Máriának a keresztfa mellett átélt szenvedéseit gondolta újra. A siralom-ének sok zeneszerzőt megihletett. Egy brit kórus a poéma új feldolgozását mutatta be a Sixtus kápolnában. Az előadásnak volt egy különlegessége is.

A kozákok birtok nélküli harcosok voltak: a mai politikai szakzsargonnal élve akár azt is mondhatnánk, hogy Európát védték az ázsiai hordák betörései ellen. Az egykori martalócokból azonban mára földművelő nép vált, bár néha még ma is a harci szellem vezérli őket.

A Magyar Orvosi Kannabisz Egyesület szerint a tanulmányok arra utalnak, hogy a kannabiszalapú kivonatok megölik a rákot. A világban közben egyre több ország engedélyezi a növény orvosi célra történő felhasználását. A kannabisz hívei ennél többet akarnak, és évtizedek óta április 20-án demonstrációkat szerveznek a marihuána legalizálásáért.

A csótányirtás alternatívája lehet a rovar ételként történő fogyasztása. A Távol-Keleten és Afrikában nagy hagyománya van annak, hogy a rovarokat táplálékként hasznosítják. Egyes tanulmányok szerint a rovarok fogyasztása enyhíthetné a sokak által kilátásba helyezett éhínséget.

A Felfedező április 28-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!