2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Pénzt vagy életet?

Hír TV

2018. május 6., vasárnap 18:30, frissítve: vasárnap 07:44

Miben reménykedhet egy baloldali szavazó az egy hónappal ezelőtti, zsinórban harmadik elvesztett választás után? Ezt próbáltuk kideríteni a legbaloldalibb ünnepen, május elsején, de csak az MSZP-t találtuk a Városligetben, Gyurcsánynak például nyoma sem volt. Ott parádézott viszont a kommunista Munkáspárt, amelynek elnöke kifejezetten örül a Fidesz győzelmének, mert szerinte Orbán legalább megvédi a munkásokat a migránsoktól.

Pénzt vagy életet? Ha az önkormányzat dönt, nincs más út. A Hős utcai lakótömbök területére a hírek szerint szemet vetett a TEK, a honvédség meg a rendőrség. Pont azok, akik eddig lesütött szemmel nézték végig, hogyan válik az egykori munkástelepből NO-GO zóna. 150 lakástulajdonos szemét 2 millióval szúrnák ki és ha nem fogadják el az önkormányzat ajánlatát, akkor utcára teszik őket.

Sokat elárul egy társadalomról, hogy miként bánik a legelesettebbekkel. A statisztikai hivatal adatai szerint Magyarországon ma a fogyatékkal élők kevesebb mint 5 százaléka részesül valamilyen támogató ellátásban. És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Létszámstop és hosszú várólisták az állami és a magánotthonokban egyaránt, megalázóan alacsony juttatás az ápolás terheivel küzdő hozzátartozóknak, és ami a legrosszabb: elszigetelt élet és jövőtlenség. Van kiút? Mire számíthat ma, Európa közepén, egy olyan szülő, akinek sérült gyermeke születik?

„Ne hagyjátok a templomot! A templomot s az iskolát!” Reményik Sándor majd 100 éves sorai már-már közhelynek hatnak, de mi van akkor, ha pont az egyház hagyja ott az iskolát? Mátramindszenten megszűnhet az egyházi fenntartású oktatás, és a szülők aggódnak, hogy a gyerekeiket szélnek eresztik. Kiutat egyelőre nem látnak, úgy érzik, egyedül cipelik a keresztet. Pedig a takaros kis Nógrád megyei település reménye a gyerekekben van.

A Célpont május 4-i adása.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!