2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Újrakezdődött az ukránokat honosító Sz. Árpádné pere

Hír TV

2018. március 28., szerda 09:17, frissítve: szerda 10:33

Újrakezdődött a Debreceni Ítélőtáblán annak a kisvárdai hivatali dolgozónak a büntetőpere, aki az ukrán állampolgárok honosítását pénzért cserébe intézte.

Sz. Árpádnét közokirat-hamisítással vádolták, korábban három év börtönre ítélték, de a táblabíróság az eljárási szabálysértés miatt hatályon kívül helyezte a korábbi első- és másodfokú ítéletet. A másod- és harmadrendű vádlottakat pedig bizonyítékok hiányában felmentették.

Az elsőrendű vádlott beismerő vallomása szerint 2013 szeptemberében tízezer forintot kapott egy magyarul nem beszélő ukrán állampolgár honosítási kérelmének számára kedvező ügyintézéséért. A vád törvényességében történő állásfoglaláskor ugyanis teljesen irreleváns a bizonyítékok mikénti értékelése. A vádban nem is lett feltüntetve még az sem, amit a törvényszék kiragadott az elsőrendű vádlott vallomásából, hogy egy magyarul nem beszélő, ukrán állampolgár honosítási kérelméről volt szó. Szerény megítélésem szerint hasonló álláspontra helyezkedett a Debreceni Ítélőtábla olyan ügyben, ahol például a hűtlen kezelésre vonatkozó tényállási elemek hiánya miatt kellett a törvényes vád hiánya miatti eljárás megszüntetését helybenhagyni – ismertette Diószegi Attila, a Debreceni Ítélőtábla bírója.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!