2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Továbbra is taníthat a pofozkodó néptánctanár

Hír TV

2018. április 3., kedd 08:26

Egy tatabányai néptánctanár egészen furcsa pedagógiai módszerrel próbál rávenni kisiskolásokat a koreográfia elsajátítására. Időnként elcsattan egy-két pofon, de előfordul lökdösődés, rángatás és nyilvános megszégyenítés is. Az érintett szülők Riasztás című műsorunk stábjának részletesen meséltek a problémáról. A rendőrség nyomoz, a néptáncoktató szerződését viszont még egyetlen egy érintett iskola sem bontotta fel.

Király László a Riasztás kamerája előtt idézte fel a napot, amikor harmadikos fia viselkedésén először vett észre furcsát, miután a gyerek hazaért az iskolai néptánc-foglalkozásáról.

Mi történt? Mi a baj? Az iskolában történt valami?, kérdem tőle. És azt mondja, hogy nem nem semmi, de olyan bizonytalan volt. Amikor magam mellé hívtam, és akkor kérdeztem tőle, tulajdonképpen mi történt, »mert látom rajtad, hogy valami probléma van, valami baj van«. És akkor azt mondta, hogy néptánc órán bántottak bennünket és felemelte a pólóját és a mellkasa közepén egy piros bőrpír látszott - idézte fel az édesapa.

Azon a napon öt-hat másik kisgyerek is hasonló élményekkel ment haza az iskolából.

Az iskolába azért visszük a gyerekeinket, hogy biztonságban legyenek, és tanuljanak, okuljanak, okosodjanak, fejlődjenek, nem azért hogy bántsák őket – véli Király László.

Belső Nóra pszichológus szerint már régen eljárt az idő a körmöst és kokit osztogató tanárok fölött. Ma már az úgynevezett pozitív megerősítés pedagógiáját lenne korszerű követni.

A verbális és a fizikai abúzus semmilyen módja nem megengedhető a tanár-diák viszonyban. Éppen ezért, mert a gyerekekre ez mindig negatív hatással van. Az agresszió mindig agressziót szül… Tehát azokból a gyerekekből, akiket bántalmaztak gyermekkorukban jóval gyakrabban lesz agresszív szülő vagy agresszív pedagógus akár – mondta a szakember.

A tatabányai rendőrség több rendbeli, kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz, de bővebb tájékoztatást egyelőre nem adnak, mert még folynak a tanúkihallgatások. A Riasztás úgy tudja, az ügyben több helyi iskola is érintett.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!