2024. 02. 21. Szerda Eleonóra napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Párizs szeme - Brassai Gilbert 03:00

Megtört a kihallgatáson, kilenc évet kapott

Hír TV

2017. október 24., kedd 08:43, frissítve: kedd 09:35

Jogerősen is kilenc évet kapott az a zagyvarékasi tini lány, aki két évvel ezelőtt barátja segítségével brutális kegyetlenséggel végzett az édesanyjával – tudta meg a Riasztás. A fiatalok a gyilkosság után a rokonokhoz mentek, és azt mondták: nem tudnak bejutni a házba. Végül a rendőrségi kihallgatáson megtörtek, és beismerték a bűncselekményt.

Tavaly januárban a Szolnok megyei Zagyvarékason egy tizennégy éves lány tizenhat éves barátjával együtt rátámadt édesanyjára. Késsel szurkálták, kaszabolták a nőt, csaknem száz sebet ejtettek a testén. Örlős Gábor, a fiatal lány ügyvédje szerint hetek, hónapok alatt felgyülemlett indulatok törtek felszínre, amikor a családi veszekedés kegyetlen mészárlássá vált.

Napvilágra kerültek olyan okiratok, hogy már az édesapja halálát követően Zoé pszichiáterhez járt, aminek a kezelését furcsa módon, valamilyen oknál fogva megszüntették, arra nem derült fény, hogy miért, de a tudomásunk szerint idő előtt szüntették meg – közölte az ügyvéd.

Zoét és családját mindenki ismerte a faluban, mivel apja volt korábban a község háziorvosa.

Felmentek a hálószobába, utána még szeretkeztek együtt, és utána a kislány és az a gyerek felvette a táskát, elindult iskolába. A lány ment S. Robiékhoz, a testvér lány az édestestvéréhez, S. Robiékhoz azt előadni, hogy nem tud bemenni, mert elhagyta a ház kulcsát, de ez nem volt igaz – mondta Kanalas István.

Az első fokon eljáró Szolnoki Törvényszéken kiderült, hogy hogyan váltak hidegvérű gyilkossá a tinik.

A cselekmény előtti öt nap beszélgetése a Facebook Messengeren való üzenetváltás formájában ismert. Látjuk azt a gondolati fejlődést abban az öt napban, körülbelül úgy fogalmazható meg, hogy az első három napban Zoé aktív, és igyekszik bevonni, rávenni és  szándékát megerősíteni ebben a cselekményben, gondolati körben szerepel az is, hogy külső, harmadik személlyel követik el ezt a cselekményt – mondta a Szolnoki Törvényszék tanácselnöke, Pongrácz Zsolt.

A Szegedi Ítélőtáblán, másodfokon, zárt ajtók mögött folytatódott az ügy. A fiatal lány meg sem jelent a tárgyaláson. A Riasztás stábját csak az ítélethirdetésre engedték be.

„…a fiatalkorú K. Martin másodrendű vádlott szabadságvesztését tizenkét évre enyhíti, a vele szemben elrendelt vagyonelkobzást mellőzi” – ismertette Mezőlaki Erik, a Szegedi Ítélőtábla tanácselnöke.

A fiú büntetését két évvel enyhítették, Zoé esetében nem változtattak az első fokon kiszabott kilenc év börtönön. Így ha a lány jól viselkedik, akár négy év múlva szabad lehet.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!