2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Halálos repülőbaleset történt Baranyában

Hír TV

2018. május 31., csütörtök 11:01, frissítve: csütörtök 12:58

Lezuhant egy kisrepülőgép az 58-as főút mellett, Pogány és Szalánta között félúton.

A kétszemélyes elektromos gép gyakorlórepülés közben zuhant a főút mellé a kukoricásba, mindkét utasa meghalt. A pogányi reptérről szálltak fel, két kört tettek a levegőben, a második kör után azonban történhetett valami, mert ekkor zuhanni kezdtek és a földbe csapódtak. Ezt követően lángok csaptak fel. A Hír TV információi szerint a rendőrség mellett a katasztrófavédelem is vizsgálatot indít a tragédia kapcsán.

„Délelőtt 10 óra körül szállt fel az az elektromos hajtású repülőgép, amely a levegőben ezután két kört tett meg, majd a második körnél – eddig ismeretlen okból – egyszer csak zuhanásba kezdett és a földbe csapódott – nyilatkozta a Baranya megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, hozzátéve: a repülőgépen ketten utaztak, jelenlegi információink szerint két férfi, koruk megállapítása még folyamatban van, ahogyan a balesetnek az összes többi körülményeit is még vizsgálják kollégáim” – tájékoztatott Popovics Dejan.

A reptérnél egyébként szerdán tartották a gépek összeszerelőüzemének bokrétaünnepségét. A repülőgépgyár 5 milliárdos állami támogatásból épül.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!