2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Az árnyékszéken szülte meg a fiát, majd az emésztőbe dobta

Hír TV

2018. június 29., péntek 16:50, frissítve: péntek 18:17

A kerti vécé emésztőgödrébe dobta csecsemőjét egy felsőzsolcai nő tavaly májusban. A hatgyermekes asszony titkolta terhességét, a rendőrségen azt mondta, nem is tudta, hogy ismét gyermeket vár. Az egészséges kisfiút az árnyékszéken szülte meg, majd testét a latrinába dobta. Az erősen vérző nőt kórházba kellett szállítani, ott derült ki, hogy nemrég szült. Most emberöléssel vádolják, az ügyészség fegyházbüntetést kért ellene.

Az udvari vécébe dobta a vád szerint újszülött gyermekét a bíróság előtt álló felsőzsolcai asszony. A 41 éves, hatgyermekes anya 2016-ban lett újra terhes, ám az állapotát titkolta családja előtt. Testének megváltozását gyomordaganattal magyarázta, de orvoshoz nem fordult. 2017. május végén rosszul lett, és megkérte férjét, kísérje ki a ház udvarán álló árnyékszékre.

„2017. május 28-án […] a vécé padlójára guggolva életet adott a 2920 gramm súlyú, 48 cm hosszú fiúgyermekének. A szülést követően a köldökzsinórt elszakította, azonban az élve született újszülöttet nem látta el, azaz nem biztosította, hogy az újszülött alkalmazkodjon a méhen túli élethez. Nevezetesen, az újszülöttet nem mosta le, az orrát és a szájüregét nem takarította ki, nem takarta be a testét azért, hogy ne hűljön ki” – ismertette az esetet Ujpál Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Főügyészség ügyésze.

A csecsemő az ellátatlanság miatt rövid időn belül meghalt. Ezután a nő a kisfiút a kerti vécé emésztőgödrébe dobta. A család később észrevette, hogy a vádlott erősen vérzik, ezért mentőt hívtak hozzá. A kórházban megállapították, hogy gyereket szült.

„Kiskorú B. Bálint nevű újszülött érett volt, veleszületett fejlődési rendellenesség, illetve olyan elváltozás, például szülési sérülés, mely életképtelenné tette volna az újszülöttet, nem volt. Sérüléses halálra utaló jelek nem voltak. Kiskorú B. Bálint halála ellátatlanság következtében állott be” – tette hozzá az ügyész.

A vádlott nem tett vallomást. Korábban a rendőrségen azt mondta, nem tudta, hogy terhes. Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását kérte.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!