2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Altatókat, nyugtatókat árult a neten a pszichiátriai asszisztens

Hír TV

2018. február 15., csütörtök 13:04, frissítve: csütörtök 13:06

Bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett vesztegetés elfogadásának bűntettével vádol az ügyészség két nőt, akik az interneten keresztül értékesítettek drága, vényköteles gyógyszereket. A per most kezdődött a Pécsi Járásbíróságon

Az elsőrendű vádlott egy komlói orvosi rendelőben dolgozott pszichiátriai szakasszisztensként. Anyagi helyzete megromlott, ezért a szintén megélhetési gondokkal küzdő másodrendű vádlottat bevonva az interneten árultak különböző betegek nevére kiállított drága altató, kedélyjavító és nyugtató hatású gyógyszereket.

– Az elsőrendű vádlott ilyen módon a 2012 október 30. és 2013 szeptember 13. közötti időben kötelességének megszegésével mindösszesen 1 328 740 forint jogtalan előnyre tett szert – ismertette a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze, Kéméndi Kondrád.

A másodrendű vádlott alkalmanként 5-10 ezer forintot kapott. Ő a bűncselekmény elkövetését elismerte, rendőrségi vallomását a bíró olvasta fel.

– Maga az értékesítés úgy zajlott, hogy az asszisztens hozta az előre kitöltött vényeket, melyeket nekem kellett aláírnom – ismertette a vallomást a Pécsi Járásbíróságon Bohli Eszter bíró.

Az elsőrendű vádlott tagad.

– Egy szó nem igaz. Én a lakásán nem jártam, ilyen ötlettel nem álltam elő… ez abszurd, ez nem történt meg – mondta D. Eszter elsőrendű vádlott.

A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával tavasszal folytatódik.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!