2024. 07. 07. Vasárnap Apollónia napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 06:00

Nem tettek vallomást a háziorvost fenyegető családtagok

Hír TV

2018. január 3., szerda 08:40, frissítve: szerda 10:21

Nem tettek vallomást a bíróságon annak a családnak a tagjai, akik a vád szerint két éve életveszélyesen megfenyegettek egy háziorvost a Miskolc mellett Körömön, amikor a rendelőbe vitték gyermeküket. Ha bűnösnek találják őket, öt év szabadságvesztést is kaphatnak.

Anya, apa és nagymama ültek a vádlottak padján a Miskolci Járásbíróságon. Az ügyészség szerint 2016 decemberében rátámadtak a háziorvosra. A fiatalasszony lázas gyermekét vitte a rendelőbe a Miskolc melletti Körömben. A kisfiú az orvos kérdéseire nem adott érthető válaszokat, ezért a doktor megkérdezte az anyától, hogy sérült-e szellemileg a gyermek. Az anya annyira felháborodott, hogy szidalmazni kezdte az orvost, majd azzal fenyegette meg, hogy megvereti az élettársával. A férfi és a férfi édesanyja meg is jelentek a rendelőben.

– Az elsőrendű vádlott, Budai Elemér édesanyjával, Budai Elemérné másodrendű vádlottal berontott a rendelőbe, és mocskos g*ci, szétb*szom a szádat, fejbe foglak b*szni kifejezéseket használva megfenyegette dr. Fenyvesi Tamást, miközben Budai Elemérné végig mellette állt, és fiát hergelte, akadályozva az orvosi vizsgálatot. Miután Dr. Fenyvesi Tamás távozásra szólította fel Budai Elemér elsőrendű és Budai Elemérné másodrendű vádlottakat, Budai Elemér „hazafelé kihúzunk a kocsiból, és szétverem a fejedet” kifejezésekkel fenyegette a háziorvost – ismertette a vádiratot Tóth Szabolcs, a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség ügyésze.

A vádlottak a bíróságon nem tettek vallomást. Egyikük részben beismerte bűnösségét.

– Miben érzi magát bűnösnek?
– Hogy elmentem és kopogás nélkül mentem be – vallotta az egyik vádlott.

A rendőrségen tett korábbi vallomásokat a bíró olvasta fel. A vádlottak akkor azt mondták, nem fenyegetőztek.

– A fiam, miközben mondta az orvos felé, akkor nem kiabált, csak felemelte a hangját. Nem szidta az orvost, nem mondott neki semmi sértőt, én is csak annyit mondtam, hogy miért mondta azt az unokámnak, hogy bolond, meg a gyerek beteg, miért nem látta el – olvasta fel az egyik vallomást Tóth Zsolt bíró.

A három vádlottnak közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt kell felelnie. Ha bűnösnek találják őket, öt év szabadságvesztést is kiszabhatnak rájuk.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!