2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Kidőlt fa okozott szörnyű tragédiát

Hír TV

2018. június 9., szombat 12:15, frissítve: szombat 14:46

A vihar miatt rengeteg riasztást kaptak a tűzoltók az éjjel.

Négy ember meghalt, amikor Dombóváron fa dőlt egy autóra. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a kocsiban öten utaztak, információink szerint az áldozatok között egy gyermek és egy féléves csecsemő is van. Az ötödik utast kórházba vitték. A 40 méteres fa a villanyvezetékeket leszaggatva dőlt a haladó autóra, amelyben a Tolna megyei település polgármestere szerint környékbeliek utaztak.

„Dombóváron késő éjjel egy fa dőlt egy személyautóra. A járműben öten utaztak, közülük négyen olyan súlyos súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették. Az ötödik utas súlyos sérüléseket szenvedett. Az elhunytakat a dombóvári hivatásos tűzoltók vágták ki az összeroncsolódott járműből” – tájékoztatott Boros Brigitta tűzoltó főhadnagy, a Tolna megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Megcsúszott a védmű

A Vas megyei Hegyhátszentjakabon éjszaka is több embert kellett kitelepíteni, miután a hirtelen lehullott jelentős mennyiségű eső miatt a Vadása tónál megcsúszott a föld. Az érintettek azóta visszatérhettek az otthonaikba, a védművet megerősítik.

„Tegnap est 10 óra körül érte el az Őrséget a viharzóna, és nagy mennyiségű csapadék zúdult a térségre. Ennek következtében a vízgyűjtő területén felgyülemlő víz a Vadása tóba ömölve megemelte úgy a víz vízszintjét, hogy az átbukott annak védőgátján. Ezáltal megsértve, illetve megnyomva azt megcsúszott az oldala. Emiatt védekezést kellett elrendelni. Jelenleg az Őrség Mentőcsoport tagjai 45 fővel végzik azt a védekezési munkálatot, amelynek során megtámasztják, illetve megemelik nyúlgáttal.

Az esti vihar miatt több utat is le kellett zárni – vízátfolyás vagy a kidőlt fák miatt. Budaörsnél egy aluljárót is teljesen elöntött a víz. „Folyamatosan dolgoznak a tűzoltók a tegnap esti vihar miatt – tájékoztatott z Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője, hozzátéve: közel 300 esetben kellet beavatkozniuk, de folyamatosan érkeznek a riasztások. A legtöbb helyen az erős szél miatt kidőlt fákhoz, vagy pincékben felgyülemlett víz miatt riasztották a kollégáimat. A vihar leginkább az ország nyugati részét érintette, Vas és Zala megyében okozta a legnagyobb kárt. […] Jelenleg felhőszakadás miatt citromriasztás van érvényben az ország nagy részén” – közölte Mukics Dániel. 

A katasztrófavédelem kéri, aki bárhol leszakadt elektromos vezetéket látna, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!