2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Zsúfolt piacot bombáztak Jemenben

Hír TV

2017. december 26., kedd 21:00

Zsúfolt piacot bombázott a Szaúd-Arábia vezette arab koalíció kedden Jemen délnyugati részén. A légicsapásban többen életüket vesztették, és sokan megsebesültek – tudatták helyi egészségügyi források.

A halálos áldozatok számáról ellentmondásosak a hírek: legalább 15-ről szólnak, de van olyan forrás, amely több mint 40-et említ. Úgy tudni, hogy az at-Taizíja körzetre mért légicsapásban 59-en sebesültek meg.

Abdel Rehim asz-Szamie egészségügyi tisztségviselő elmondta, hogy az áldozatok civilek és húszi lázadók voltak. A húszi felkelők korábban azt állították, hogy a bombázásban kizárólag civilek, köztük gyerekek és nők vesztették életüket. A húszik szócsövének számító Maszirah tévécsatorna több mint 50 polgári halálos áldozatról számolt be.

A jemeni fővárostól, Szanaától 275 kilométerre délre található Taizban évek óta véres összecsapások zajlanak az Irán pártfogását élvező síita húszi lázadók és a Szaúd-Arábia támogatta kormányerők között.

A napokban az arab koalíció légiereje több jemeni tartományt hevesen bombázott. Az al-Dzsazíra pánarab hírcsatorna úgy tudja, hogy országszerte legalább 71-en vesztették életüket az elmúlt 48 órában a légicsapásokban. Vasárnap 51 támadásban 48-an haltak meg, köztük 11 gyerek.

A több mint két és fél éve tartó jemeni polgárháború eddig legalább tízezer halálos áldozatot szedett. Az összecsapások miatt hárommillióan kényszerültek arra, hogy elmeneküljenek otthonukból.

(MTI)

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!