2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

Zsolnay-ügy: súlyosabb bűncselekmények is felmerültek

,

2016. június 16., csütörtök 15:20, frissítve: csütörtök 17:01

A terrorizmus, pénzmosás és katonai ügyek osztálya is nyomoz a Zsolnay-ügyben – írja a Pécsma.hu.

Az oldal szerint a NAV adatgyűjtése során nemcsak adócsalás, hanem sokkal súlyosabb bűncselekmény gyanúja is felmerült – ezért szállhatott be a Legfőbb Ügyészség is a nyomozásba. Közben a Pécsi Törvényszék elfogultságot jelentett be azzal kapcsolatban, hogy eldöntsék, elrendelik-e a Zsolnay-gyár felszámolását.

Információink szerint a Pécsi Törvényszék eddig valamennyi a Zsolnayval kapcsolatos kérdésben elfogultságot jelentett be, mert Páva Zsoltnak, Pécs polgármesterének a felesége a törvényszék dolgozója.

Az Együtt információi szerint Ázsiába költöztetné a Zsolnay-gyárat a szír származású többségi tulajdonos. Az ellenzéki párt elnökségi tagja azt mondta: ezt meg is tehetné, mivel a márkanév is az ő tulajdonában áll. Berkecz Balázs a pécsi önkormányzatot hibáztatja: szerinte felelőtlenül adták el a cég nagyobb részét Bachar Najarinak.

„Szeretnénk látni azt, hogy az a fajta inspiráció, amit Zsolnayék letettek itt Pécs városában, az tényleg valóban a pécsi gazdaságot emelje fel arra a szintre, amire fel kellett volna, hogy emelje. Ehelyett az történik, Pécs gazdasága haldoklik. Különböző problémák vannak azzal a társtulajdonossal, aki birtokolja a Zsolnayt többségi tulajdonosként most már évek óta” – mondta Berkecz Balázs.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!