2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Zaklatás miatt kirúgták az ELTE dékánját

Hír TV

2017. november 8., szerda 13:13

Az etikai vizsgálat egy munkatárs bejelentése alapján indult az egyetemen.

Egy panasz nyomán etikai eljárást folytatott le az ELTE „egy vezető státuszú oktatóval szemben”, mivel visszaélt valós hatalmi helyzetével, megsértette a panaszos emberi méltóságát és az egyenlő bánásmód követelményét – közölte az egyetem. „A folyamatos és megengedhetetlen testi közeledés, a szexuális tartalmú verbális és fizikai megnyilvánulások (anélkül is, hogy azok kifejezetten erőszakosak lettek volna) a panaszosban félelmet és szégyenérzetet kelthettek” – írták.

Az egyetem a „legsúlyosabb etikai szankciókat” alkalmazta, és – megalapozottnak tartva a panaszt – elbocsátotta a vádolt oktatót. Az ELTE nem közölte az érintett szervezeti egységet, illetve az oktató nevét, de korábbi, sajtóban is megjelent információk alapján lehet tudni, hogy Mikonya Györgyről, a Tanító- és Óvóképző Kar dékánjáról van szó.

A Hvg.hu értesülése szerint a lefolytatott eljárás nem hallgatói bejelentés, hanem a TÓK dékáni hivatalában dolgozó, zaklatott munkatárs jelzése alapján indult. A lap legalább négy másik áldozatról tud, és a személyes beszámolók alapján nem egyszerű visszaélések, hanem szexuális zaklatások történhettek.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!