2023. 11. 30. Csütörtök András, Andor napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Híradó 15:00

Vona: Véget vetünk a félelem korszakának

Hír TV

2018. január 27., szombat 15:11, frissítve: szombat 19:08

Haveri kapitalizmus és maffiakommunizmus – a Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint ez Orbán Viktor rendszere, amit április 8-án le kell váltani. Vona Gábor évadnyitó beszédében valódi elszámoltatást ígért, és látszatbiztonság helyett valódi védelmet. Az ellenzéki politikus a közoktatást gyökereiben újítaná meg, a fiatalokat pedig széles körű lakásépítési programmal tartaná itthon.

Április 8. után történelmi fordulatra lesz szükség Magyarországon – kezdte a Jobbik kormányfőjelöltje, aki katasztrofálisnak nevezte a szocialista és borzasztónak a Fidesz nyolc évét. Vona Gábor hét pontba szedte a Jobbik által szükségesnek tartott, legfontosabb változtatásokat. Elsőként a valódi biztonság megteremtéséről beszélt, kiemelve, hogy megtartják, ha kell, továbbépítik a határkerítést, az uniós betelepítési kvótákat pedig nem fogadják el.

„De ezzel nem ért véget a biztonságpolitika Magyarországon. A letelepedési kötvények piszkos, mocskos, aljas üzletágát is meg fogjuk szüntetni egyszer és mindenkorra. Akik ebben részt vettek, azokat el fogjuk számoltatni” – fogalmazott Vona Gábor.

A Jobbik a letelepedési kötvények haszonélvezőivel, vagyis Rogán Antallal és a hozzá köthető üzleti körrel fizettetné vissza a kötvényeken keresztül felvett hitelt. A valódi demokrácia megteremtéséről szólva Vona Gábor azt mondta: az állami intézmények vezetőivé pártfüggetlen embereket kell kinevezni, az ellenzéki pártokat pedig tisztelni kell. A Jobbik miniszterelnök-jelöltje a korrupciót egy gyomnövényhez hasonlította, amit ki kell irtani. Szerinte ezt a gyomnövényt Orbán Viktor irtás helyett nemesíti.

„Föl fogjuk állítani a korrupcióellenes ügyészséget, sőt, számomra nem szégyen adott esetben az európai ügyészség segítségét kérni. Akinek nincs titkolnivalója, az áll elébe az európai ügyészség vizsgálatának is, nem?” – jelentette ki a pártelnök.

Vona Gábor emlékeztetett: Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor kormányon ugyan a cigányság integrációjáról beszélt, de nem tett érte semmit.

„Tisztességes eszközökkel, igazságos törvényekkel és hiteles cigány vezetők megtalálásával mindent meg fogunk tenni azért, hogy ezzel a problémával valamit kezdjünk, mert eljutottunk oda, és szégyen kimondani, de kik kell mondani, mert ez az igazság, hogy a Kádár-rendszer végén, egy akkor született cigány gyereknek nagyobb esélye volt az integrációra, a felemelkedésre, a polgárosodásra, mint most” – fogalmazott Vona Gábor, aki az ország valódi versenyképességének megteremtésében az oktatásnak központi szerepet szán.

„Szerintem a XXI. századi oktatásban már nem is tantárgyakról kell szinte beszélni, hanem alapvető készségekről. Angolról, informatikáról, pénzügyi ismeretekről, egészséges életmódról, egyéni sikertudatról, élethosszig tartó tanulásról, közösségi kooperativitásról, csoportdinamikáról. Ezekről a dolgokról kellene beszélnünk, mert halad el mellettünk a világ.”

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint Magyarországnak a külpolitikában egyensúlyra kell törekednie a nagyhatalmakkal. A kormányfőjelölt leszögezte: mindent el kell követni a kivándorlás megállítása érdekében, ezt szolgálná a Jobbik által meghirdetett széles körű lakásépítési program is, ami 2020-tól évente 10 ezer új és 10 ezer felújított otthont jelenthet.

A pártelnök teljes beszéde:

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!